Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Hemfosa Fastigheter

Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Hemfosa Fastigheter

Utdelningsportföljen har sedan tidigare haft Hemfosa Fastigheter Pref som innehav. Hemfosa Fastigheter Pref har idag en direktavkastning på 5,45%. Hemfosas stamaktie d.v.s. den som nu tagit plats i utdelningsportföljen, har en direktavkastning på 4,78%. Stamaktiens kvartalsutdelning har höjts från 0,72 till 1,05 till 1,10 till 1,20 sedan 2015. Då stamaktien även den har kvartalsvis utdelning och direktavkastningen snart kan vara ifatt preferensaktiens direktavkastning ser jag den som ett fint tillskott till portföljen. Då företagets fastigheter består till stor del av samhällsfastigheter borde kassaflödet vara hyfsat stabilt och tryggt.

Så här beskrivs bolaget på Avanza:
Hemfosa är ett svenskt fastighetsbolag som är verksamt inom långsiktig förvaltning och utveckling av fastigheter samt förvärv och försäljning av fastigheter. Företagets fastigheter finns i Sverige och Norge och den största delen av fastighetsbeståndet utgörs av Samhällsfastigheter (fastigheter där det bedrivs skattefinansierad verksamhet). I fastighetsbeståndet finns även kontorsfastigheter i tillväxtkommuner och logistikfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar totalt 2,5 miljoner kvadratmeter med ett totalt fastighetsvärde om ca 28 Mdr SEK.

Trend på vinst, omsättning och eget kapital ser bra ut:

Bolagets nettoskuld ligger på 53,3% och är på samma nivå som bolag som Balder och Fast Partner. Inget som får mig att höja på ögonbrynen alltså.

Portföljen är uppdaterad med innehavet och dess utdelningstillfällen.1 thought on “Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Hemfosa Fastigheter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *