Investeringar, Aktier, Utdelningar och passiva inkomster

Kunskapsvalvet

Video Content

Unga Aktiesparare går igenom fundamentalanalys

Videoutbildning om värdeinvestering
http://buffettsbooks.com/

Böcker

Rich Dad Poor Dad av Robert Kiyosaki
Boken som gav mig en stor spark i baken och inspiration att verkligen komma igång att investera. Den får verkligen igång dig i tänket “Let money work hard for me, so I don’t have to work hard for money”. Läs den!
Affliatelänk: Boken finns hos Adlibris

Rule #1: The Simple Strategy for Successful Investing in Only 15 Minutes a Week! av Phil Town
En av de bästa böcker jag läst om att investera i aktier. Tillämpar du reglerna i denna bok hittar du bolag som konsekvent levererat värde till sina aktieägare med >10% Return On Equity, >10% Sales growth rate, >10% Earnings growth rate osv. Förhoppningsbolagen kommer inte platsa här och du har börjat investera och inte spekulera. Jag kan varmt rekommendera boken.
Affiliatelänk:Boken finns hos Adlibris

Vägen till din första miljon – alla kan bygga en pengamaskin av Tobias Schildfat
En bra bok för inspiration om hur du kan komma igång med sparande och investerande. Fokus läggs framförallt på investmentbolag.

Den stora börskraschen av John Kenneth Galbraith
“1929 brast världshistoriens dittills största ekonomiska bubbla. Kursen på New Yorkbörsen föll handlöst och det amerikanska samhället gick in i depression. John Kenneth Galbraith skildrar alla sidor av detta drama, de tragiska såväl som de komiska. Dessutom resonerar han om vilka lärdomar det svarta året 1929 kan ge oss.”

Munken som sålde sin ferrari
Nu när du funnit denna fantastiska värld av investeringar, passiva inkomster och skapandet av ett friare liv. Glöm inte att investera i dig själv. Den här boken är ett måste och jag har läst om den flera gånger. Länk till en billig engelsk pocketversion: (Affiliatelänk) The Monk Who Sold His Ferrari. Föredrar du att läsa boken på svenska så finns det även så klart: (Affiliatelänk) Adlibris.com

Podcasts

#Börslunch
Dagsaktuell information om rapporter och marknadsläget mm.

#Invested
Phil Town och hans dotter Danielle Town har en podcast där de går igenom allt det som lärs ut i Rule#1 boken jag tipsade om ovan. Efter att ha läst boken för ett tag sedan är detta en riktigt bra upprepning. Det tar ett par avsnitt innan man kommer till de riktigt nyttiga delarna men ha tålamod. Detta är en riktigt bra podcast för att få förståelse för värdering av aktier och värdeinvestering.

#PrataPengar
PrataPengar är podden där Unga Aktiesparares tidigare VD Philip Scholtzé och Nicklas Andersson “investeraren” tar upp frågorna som rör sparande, aktier, fonder och privatekonomi. Ex: Vad är skillnaden på ISK och kapitalförsäkring? Bör man amortera eller investera?

#Sparpodden
Nordnets podcast om sparande, aktier, fonder, privatekonomi mm.

#Kvalitets aktiepodden 
En pod för den som vill lära sig värdeinvestering.
https://itunes.apple.com/se/podcast/kvalitetsaktiepodden/id1293771091?mt=2&i=1000407168359

Bloggar

http://petrusko.blogspot.se/

http://www.nemcap.se

http://arnetalving.se/blogg/ 

https://hernhag.se/


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.