Passiv inkomst

Denna inlägg innehåller annonslänkar till de platformar jag själv använder idag för passiv inkomst.

En del av Herr Flints total portfölj består av investeringar i rent passiva inkomster. De sköter sig själv och har ofta en ”autoinvesteringsfunktion”.

Förr såg jag preferensaktier som en del av ”passiv inkomst” delen av portföljen. Men har man följt utvecklingen av Eniros preferensaktie, Oscar Properties preferensaktie och Ferronordics preferensaktie så inser man snart att det krävs en hel del aktivt analysarbete för att ha koll på bolaget och dess utveckling.
Exempel Eniro Pref:
-94% sedan 2014 och dessutom strypta utdelningar.

Jag använder följande platformar för att skapa passiv inkomst från det kapital som inte är investerat i aktier:

Lendify

Uppdatering: Lendify har tagits över av Savelend.

Läs mitt tidigare inlägg om Lendify: Investera via Lendify

Savelend

Investeringar i krediter var tidigare reserverat för banker, kreditbolag och andra större aktörer. Savelend ändrade på detta så att alla kan bygga upp en egen kreditportfölj. De förmedlar i dagsläget krediter till ett värde av ca 100 miljoner kr varje månad och har gett en genomsnittlig avkastning till sina investerare på över 9 % per år sedan lanseringen 2014. Trots Corona ser 2020 ut att följa samma trend. 

Savelend erbjuder investeringar i konsumentkrediter, företagslån, fakturaköp och inkassoportföljer.
www.savelend.se

Kameo

Skapa konto hos Kameo

På Kameos plattform kan privatpersoner och institutioner låna ut pengar till fastighetsutvecklare och få ränta varje månad. Företagarna får i sin tur möjlighet att genomföra sitt fastighetsprojekt eller utveckla sitt företag med hjälp av finansieringen från Kameos investerare.

Unikt med Kameo
Kameo erbjuder finansiering till fastighetsprojekt på upp till 70 miljoner kronor – allt ifrån byggnadskreditiv till refinansiering, topplån, brygglån och förvärvslån. Kameo har en snabb ansökningsprocess samt har mer flexibla villkor än banken. Genom flexibiliteten och snabbheten får många fastighetsutvecklare som lånat via Kameo möjlighet att skapa en god avkastning på sina projekt.

Kortfattat om konceptet

– Du lånar ut pengar till fastighetsprojekt och får ränta varje månad
– Inga avgifter
– Investera i projekt från 500 kronor

Kameo – investera i fastighetslån med säkerheter

Kameo förmedlar lån till fastighetsutvecklare på den skandinaviska marknaden. Sedan starten har
Kameo via sina 30 000+ investerare lånat ut mer än 1,8 miljarder kronor fördelat på närmare 500
lån, med en snittavkastning på 9%*.

En av Kameos styrkor ligger i bolagets strikta och kvalitativa kreditanalyser, vilket reflekteras i endast en konstaterad kreditförlust hittills. Idag är Kameo Skandinaviens största investeringsplattform för fastigheter med ambitionen att demokratisera finansmarknaden och ge
fler möjligheten att investera i fastighetsprojekt till en bra avkastning.

Unikt med Kameo

Kameo erbjuder en snabb och enkel investeringsprocess där du som investerare kan öppna ett konto på bara några minuter – helt utan avgifter. Unikt med Kameo är att lägsta investeringsbelopp är 500 kr. Som investerare väljer du själv när du vill investera, för vilken summa
och i vilka lån. Lånen på vår plattform är listade med riskbetyg A-E och har en årsränta på 5-15%.

Om Kameo

Kameo grundades 2014, fick tillstånd från den danska Finansinspektionen 2016 och har idag verksamhet i Sverige, Danmark och Norge med cirka 40 anställda. 2019 kom ABG Sundal Collier in som största delägare av bolaget och Ilija Batljan gick in som storägare 2021.

*Tänk på att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Din investering
kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet.

Skapa konto hos Kameo