Lendify höjer räntan på sparande

Lendify höjer räntan på sparande

För två dagar sedan kom följande meddelande från Lendify:

Räntan hos Lendify är rörlig och vi höjer nu räntan med 0,28 procentenheter på utestående lån till följd av att STIBOR* har stigit. Många banker höjer endast räntan för låntagare och låter räntan på sparande vara oförändrad. Vi ger däremot hela höjningen på 0,28 procentenheter till våra sparare på plattformen.

Jag har varit sparare i Lendify sedan 2015-05-28. Det har löpt på bra och avkastningen sedan start är per dagens datum 28,63 %.

Avkastning hod Lendify sedan start

Avkastningen kommer från räntebetalningar från låntagaren vilket har gett en stabil tillväxt utan svängningarna som börsen medför.

Jag har tidigare skrivit on Lendify i inläggen ”Investera via Lendify och ”Avanza + Lendify = Sant”.

Få 500 kronor

Du som startar ett konto hos Lendify via min inbjudningslänk får just nu 500 kr när investerar minst 20 000 kr eller mer.

https://lendify.se/r/nbyNrsbMIe

Happy investing! // Herr Flint

* STIBOR är en referensränta som visar ett genomsnitt av de räntesatser som ett antal banker – Stiborbanker – verksamma på den svenska penningmarknaden är villiga att låna ut till varandra på utan säkerhet under olika löptider (källa: Svenska Bankföreningen). Vi använder oss av STIBOR med tre månaders löptid.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *