Akelius preferensaktier löses in

Akelius preferensaktier löses in

Nyligen kom beskedet att Akelius preferensaktier löses in.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/11/08/akelius-residential-property-ab-akelius-loser-in-samtliga-preferensaktier.html

Styrelsen i Akelius Residential Property AB (publ) har beslutat om en obligatorisk inlösen av samtliga 18 835 606 preferensaktier för 347,5 kr per preferensaktie, varav 2,5 kr per preferensaktie avser upplupen utdelning.

Har tidigare skrivit om att preferensaktierna skulle kunna lösas in

Jag skrev om risken för att Akelius preferensaktier löses in i ett tidigare inlägg:
Akelius Pref fick lämna utdelningsportföljen

Hade jag haft prefensaktierna än idag så hade det inte varit en större förlust. Jag sålde vid 353,50 och de löstes nu in vid 347,50. Hade jag haft kvar dem i portföljen hade jag erhållit en del utdelning under tiden fram till nu och det hade varit ett nollsummespel. Dock har försäljningsbeloppet kunnat sättas i arbete i nya aktier och haft tillväxt sedan försäljningen.

Många utdelningsälskare ser det nog som väldigt tråkigt att behöva bli av med denna relativt trygga utdelning. Herr Flint tackar och bugar för den här tiden.

Akelius D aktie

Själv har jag inte tagit beslut än om jag vill ta in Akelius D aktie. Jag har inte hunnit läsa på ordentligt. Här följer en del artiklar samt en video för den som vill sätta sig in i ämnet:

https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/10/30/manga-fallgropar-med-d-aktier.html

https://www.avanza.se/placera/forum/forum/akelius-residential.html

https://www.di.se/live/forsta-handelsdag-for-akelius-nya-aktie/Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *