Herr Flint på Spiltans Föreningsstämma 2019

Herr Flint på Spiltans Föreningsstämma 2019

Den 18:e Maj var det så dags för årets bolagsstämma för Investment AB Spiltan i Stockholm. Herr Flint begav sig iväg mot Stockholm tidigt lördag morgon tillsammans med en vän från sin investeringsklubb, låt oss kalla honom Herr Puff för att delta i Spiltans Föreningsstämma.

Många av er läsare är nog bekanta med Spiltans fonder, t.ex. fonderna Spiltan Investmentbolag och Spiltan Räntefond Sverige. Lika många är nog dock inte bekanta med bolaget Investment AB Spiltan.

Investment AB Spiltan är ett investmentbolag som inte är noterat på vanliga börsen och kan inte handlas via Avanza, Nordnet eller de vanliga storbankerna. Istället kan aktien handlas månadsvis på Pepins Market:
https://www.pepins.com/market .

Se Spiltanfilmen här:

Bolagets aktie har haft en fantastisk utveckling de senaste åren. Mycket tack vare utvecklingen hos ett av deras största innehav, spelbolaget Paradox Interactive. Bolagets aktie har gått från ca 600 kr 2012 till 11 000 kr 2019. Som högst 13 500 kr 2018. Andra innhehav är t.ex Spiltan Fonder, Coolstuff, Kuststaden Projektutveckling, Boulebar, Teqnion, Pepins, XMReality, SBB SamhällsByggnadsBolaget. Ni kan läsa mer om innehaven hos Spiltan: https://www.spiltan.se/portfolio .

Under dagen kunde man ta del av fler spännande presentationer. Salarna var fullsatta av intresserade människor.

Investment AB Spiltans VD Per H. Börjesson kallas ofta ”Sveriges Warren Buffett”. Se bild nedan från ett av föredragen undet stämmodagen. Jag ber om ursäkt för den dåliga fotokvalitén som min mobiltelefon producerar.

Per H. Börjesson talar vid ett av föredragen under stämmodagen.

Killarna från börspodden höll i utfrågningen av VD (Per H.) innan Spiltans Föreningsstämma:

Ett kul inslag var en liten överaskning som Spiltan bjöd på. Pagan Fury som nyligen var med i Melodifestivalen och som samarbetar med Spiltanbolaget Paradox Interactive, kom in på scen och körde låten Stormbringer.

Det bjöds på lunch och ett glas vin och man kunde mingla med likasinnade. En riktigt trevlig dag i investeringsandans tecken.

Ses vi där nästa år? // Herr FlintLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *