Förbered er på börskrasch

Förbered er på börskrasch

Titeln på detta inlägget ”Förbered er på börskrasch” lät kanske lite dramatiskt. Det kanske fångade er uppmärksamhet vilket var meningen. Namnet på inlägget syftar inte till att jag bestämt är av tron att börsen ska braka samman imorgon utan helt enkelt att ni ska förbereda er på vad en börskrasch innebär.  Har ni bestämt er för en buy-and-hold strategi? Är ni redo att se bolag ni trodde var stabila gå ner 90%?

Jag tänkte i detta korta inlägg ge er två tips där ni får information om hur det kan se ut. T.ex. som hur Swedbankaktien gick ner över 90% under finanskrisen 2007-2009.

Lyssna på avsnitt 13 av Kvalitetsaktiepodden med titel ”Vad händer i en börskrasch?”. https://itunes.apple.com/se/podcast/kvalitetsaktiepodden/id1293771091?mt=2&i=1000407168359

Läs även boken (annonslänk) Den stora börskraschen av John Kenneth Galbraith:

”1929 brast världshistoriens dittills största ekonomiska bubbla. Kursen på New Yorkbörsen föll handlöst och det amerikanska samhället gick in i depression. John Kenneth Galbraith skildrar alla sidor av detta drama, de tragiska såväl som de komiska. Dessutom resonerar han om vilka lärdomar det svarta året 1929 kan ge oss.”

Har ni inte tidigare varit med i en djupare börsnedgång har ni nu fått en del information om hur det kan se ut och kännedom om  att det som sker, det har hänt förr. Fina stabila bolag har alltid kommit igen. Ni är lite mer förberedda för en börskrasch. Dessutom har ni adderat timmar till 10 000 timmarsregeln (Läs 10 000-timmarsregeln och investeringar). Grattis!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *