Corona Börskraschen – Kan det bli värre?

Corona Börskraschen – Kan det bli värre?

I mitt föregående inlägg ”Corona Börskrasch” skrev jag att vi nått halvägs ner av vad en börskrasch kan innebära, -34 %. Det uppbrott som skedde ur den nedåtående trendkanalen blev kortvarigt, se grafen nedan, och det ser ut som om börsen kommer öppna kraftigt negativt idag (-4,37% i skrivande stund): https://www.ig.com/se/index/marknader-index/sverige30 .

I helgen lyssnade jag på Macro Voices. Bland annat avsnitt ”Hot Topic #10 COVID19 Update: Imperial College report makes waves”. https://www.macrovoices.com/podcasts-collection/macrovoices-hot-topic-podcasts/812-hot-topic-10-covid19-update-imperial-college-report-makes-waves . Avsnittet kan laddas ner via din podcast app.

De diskuterade hur det kan komma att se ut framöver. Den nämndes att USA kan se sin topp i antal smittade i slutet av Maj eller i början av Juni. Rapporten de pratar om i avsnittet från Imperial College London av Neil M Ferguson kan läsas här: https://www.imperial.ac.uk/media/imperial-college/medicine/sph/ide/gida-fellowships/Imperial-College-COVID19-NPI-modelling-16-03-2020.pdf . Här diskuteras utbredningen i Storbritanien och USA.

Diagrammet nedan är från rapporten och visar hur tidsförloppet kan se ut vid olika samhållsåtgärder som kan behövas göras för att vården ska ha en chans att ta hand om de smittade som behöver intensivvård:

Antal som behöver intensivvård beroende på olika minskningsstrategier mot Corona viruset.
Diagram 1.
Minskningsstragegiscenarior för Storbritanien och det resulterande behovet av intensivvårdssjukplatser.
Diagrammet är hämtad från rapporten ”Impact of non-pharmaceutical interventions (NPIs) to reduce COVID19 mortality and healthcare demand”, sidan 8.

Vi har fått se tråkiga nyheter från framförallt Italien och senaste dagarna även från Spanien. Igår visades ett reportage om hur illa nedstägningarna har drabbat New York i USA. Om USA når sin topp av antal smittade i slutet av Maj så borde detta bara vara början av dåliga nyheter från USA. Om vi då inte under perioden fram tills dess får nya djupa börsfall skulle jag bli förvånad. Som svar på frågan ”Corona Börskraschen – Kan det bli värre?” Min gissning är att det kan det.

Här är en informativ video om Corona viruset:

Ta hand om er därute! // Herr FlintLämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *