Tradingguiden – Allt du behöver veta om finansmarknaden

Tradingguiden – Allt du behöver veta om finansmarknaden

Idag tänkte jag tipsa om en riktigt bra bok som är fullmatad information om finansmarknaden. Har du undrat över hur obligationer, optioner mm fungerar eller vad olika nyckeltal innebär?

Så här beskrivs boken hos Bokus:

Tradingguiden är en handbok för investeraren, spekulanten och tradern. Den innehåller allt du behöver veta om finansmarknaden. Boken är heltäckande, lättläst och underhållande.

Den ger dig kunskap om aktier, obligationer och optioner. I denna nya upplaga går författaren mer fördjupat igenom fundamental och teknisk analys, tradingpsykologi och placeringsstrategier. Du lär dig att läsa bokslut och ekonomiska nyckeltal. Du får en förståelse för hur konjunktur, finans- och penningpolitik påverkar börsen. Du får veta mer om historiska spekulationsbubblor, allt från holländska tulpanlökar till IT-bubblan. Boken redogör för teorin om den effektiva marknaden – och mycket, mycket mer! 

Tradingguiden fungerar även utmärkt som referensverk eller uppslagsbok att ha i bokhyllan. Den har en mycket utförlig ordlista med förklaringar. 

”Tradingguiden är en oumbärlig bok för dig som vill begripa finansmarknaden. Den är pedagogisk, rolig, välskriven och ger nyttiga perspektiv. Jonas Bernhardsson visar med en rad underhållande exempel att på börsen går historien alltid igen, pinsamt nog.” 
– Veckans Affärer 

Jonas Bernhardsson är civilekonom och arbetar som konsult och utbildare i affärsekonomi. Han har bred praktisk och pedagogisk erfarenhet och är en mycket populär och uppskattad föreläsare, såväl i Sverige som internationellt.


Länk till Tradinguiden hos Bokus (annonslänk)


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *