Oriflame Holding – Nytt tillskott till utdelningsportföljen

Oriflame Holding – Nytt tillskott till utdelningsportföljen

Jag tog för någon veckan sedan in Oriflame Holding i utdelningsportföljen. Då aktien såg ut att befinna sig i en tråkig trend tog jag in ca 30% av storleken på innehavet som jag vill att Oriflame ska utgöra.

Ett par dagar efter köpet tog jag in ytterligare 20% då aktien hade tappat lite till senaste dagarna och hade ett ovanligt stort tapp temporärt under en dag. Jag kommer ta in lika många aktier till framöver tills den utgör samma vikt av portföljen som resterande bolag som för närvarande är ca 6% per bolag.

Oriflame Holding handlas till ett P/E tal på 17,19 och en direktavkastningen på 5,6%.

Då Herr Flint just nu är på en härlig semester i Grekland kommer uppdateringar av bolagets omsättnings-, vinst- och utdelingsutveckling tillföras när jag åter är hemma.

Trevlig sommar!

…Åter hemma:


Nedan kan ni se hur utvecklingen för omsättning , vinst och utdelning har varit de senaste tre åren där varje stapel är summan av de 4 senaste kvartalen.

Oriflame Holding Finansiella utveckling

Vi ser en fin trend på omsättning och vinst. En sak man bör reagera på är att bolaget delar ut mer än vinsten. Om inte utdelningen minskar framöver borde man kunna anta att den ligger still eller i alla fall bara ökas måttligt. Hur kan det då vara att de delar ut mer än årets vinst?

Svaret ser vi i balansräkningen:

Oriflame Holding Utveckling Balansräkning

Kassan har ökat kraftigt senaste tiden och det finns medel att ta från vid utdelningen tillsammans med årets vinst.

Jag gillar följande med Oriflame vilket gjorde att bolaget fick en plats i utdelningsportföljen:

  • Fin trend på omsättning och vinst.
  • Stark kassa som växer.
  • Utdelning 4 gånger per år vilket skapar ett härligt kassaflöde in till portföljen att återinvestera i andra fina bolag.
  • Oriflame är i en bransch som som annars saknas i portföljen. Det känns bra att få in bransch spridning i den annars fastighetstunga portföljen.

Har du frågor på artikeln ovan? Skriv gärna i kommentarsfältet så ska jag göra mitt bästa för att svara dig!

Du kan kostnadsfritt öppna ett konto hos Nordnet för att komma åt och följa portföljer på Shareville: Öppna konto hos Nordnet (annonslänk).

Ett inlägg om utdelningsportföljen finner ni här: Preffmaskinen.2 thoughts on “Oriflame Holding – Nytt tillskott till utdelningsportföljen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *