Investeringar, Aktier, Utdelningar och passiva inkomster

Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Oriflame Holding

Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Oriflame Holding

Jag tog för någon veckan sedan in Oriflame i utdelningsportföljen. Då aktien såg ut att befinna sig i en tråkig trend tog jag in ca 30% av storleken på innehavet som jag vill att Oriflame ska utgöra.

Ett par dagar efter köpet tog jag in ytterligare 20% då aktien hade tappat lite till senaste dagarna och hade ett ovanligt stort tapp temporärt under en dag. Jag kommer ta in lika många aktier till framöver tills den utgör samma vikt av portföljen som resterande bolag som för närvarande är ca 6% per bolag.

Oriflame handlas till ett P/E tal på 17,19 och en direktavkastningen på 5,6%.

Då Herr Flint just nu är på en härlig semester i Grekland kommer uppdateringar av bolagets omsättnings-, vinst- och utdelingsutveckling tillföras när jag åter är hemma.

Trevlig sommar!

…Åter hemma:


Nedan kan ni se hur utvecklingen för omsättning , vinst och utdelning har varit de senaste tre åren där varje stapel är summan av de 4 senaste kvartalen.

Vi ser en fin trend på omsättning och vinst. En sak man bör reagera på är att bolaget delar ut mer än vinsten. Om inte utdelningen minskar framöver borde man kunna anta att den ligger still eller i alla fall bara ökas måttligt. Hur kan det då vara att de delar ut mer än årets vinst?

Svaret ser vi i balansräkningen:

Kassan har ökat kraftigt senaste tiden och det finns medel att ta från vid utdelningen tillsammans med årets vinst.

Jag gillar följande med Oriflame vilket gjorde att bolaget fick en plats i utdelningsportföljen:

  • Fin trend på omsättning och vinst.
  • Stark kassa som växer.
  • Utdelning 4 gånger per år vilket skapar ett härligt kassaflöde in till portföljen att återinvestera i andra fina bolag.
  • Oriflame är i en bransch som som annars saknas i portföljen. Det känns bra att få in bransch spridning i den annars fastighetstunga portföljen.

Har du frågor på artikeln ovan? Skriv gärna i kommentarsfältet så ska jag göra mitt bästa för att svara dig!2 thoughts on “Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Oriflame Holding”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.