10 000-timmarsregeln och investeringar

10 000-timmarsregeln och investeringar

10 000-timmarsregeln är idén om att vem som helst kan bli expert på vad som helst om man bara ägnar 10 000 timmar på att öva på området.

Att behöva ägna 10 000 timmar på att läsa på om ekonomi och investeringar skulle nog skrämma de flesta. Men jag tänker så här: Om jag en tid framöver har lagt 400 timmar, 800 timmar eller kanske t.o.m 1200 timmar på att läsa en bra bok, lyssna på podcasts om ekonomi och investeringar eller läsa inspirerande bloggar från framgångsrika investerare, kommer jag då ha en fördel? Om jag lagt t.ex. 800 timmar på ett lärande kring detta jämfört med någon som lagt 0 timmar så tror det självklara svaret är ja.

Vid bilfärder, cykelturer till jobbet, joggingturer och gympass brukar jag ta för vana att klara av senaste veckans podcastavsnitt bland de poddar jag följer. Underbart! Jag har just adderat ett par timmar till!

Vill du också påbörja din resa via 10 000-timmarsregeln? På sikt kommer du ta klokare investeringsbeslut. På köpet får man en bred allmänbildning och kunskap om begrepp som PE tal, yield, utdelning, dividend, centralbankschefer, obligationer, korträntefonder, långräntefonder, inflation, preferensaktier, optioner, Real Estate Investment Truts (REITs), ränta-på-ränta effekt, Rörelsemarginal, Bruttomarginal, Vinstmarginal,  Compound annual growth rate (CAGR), Return on Equity (ROE), Return on Invested Capital (ROIC) m.m.

Kika in i kunskapsvalvet om du vill ha några tips och komma igång!


Läs mer om 10 000-timmarsregeln:

https://sv.wikipedia.org/wiki/10_000-timmarsregeln

Bok: Outliers : 10 000-timmarsregeln och andra framgångsfaktorer av Malcolm Gladwell

Annonslänk:

Boken Outliers kan köpas hos Adlibris!


1 thought on “10 000-timmarsregeln och investeringar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *