Nytt tillskott till utdelningsportföljen – Oriflame Holding

Jag tog för ett någon veckan sedan in Oriflame i utdelningsportföljen. Då aktien såg ut att befinna sig i en tråkig trend tog jag in ca 30% av storleken på innehavet som jag vill att Oriflame ska utgöra.

Ett par dagar efter köpet tog jag in ytterligare 20% då aktien hade tappat lite till senaste dagarna och hade ett ovanligt stort tapp temporärt under en dag. Jag kommer ta in lika många aktier till framöver tills den utgör samma vikt av portföljen som resterande bolag som för närvarande är ca 6% per bolag.

Oriflame handlas till ett P/E tal på 17,19 och en direktavkastningen på 5,6%.

Då Herr Flint just nu är på en härlig semester i Grekland kommer uppdateringar av bolagets omsättnings-, vinst- och utdelingsutveckling tillföras när jag åter är hemma.

Trevlig sommar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *